Vanha kuva

Vanha kuva

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tänäänkin hyvä päivä

Tätä päivää voi hyvällä syyllä kutsua hyväksi päiväksi! Loppuelämänkaverin vävypoika saapui kolmen blondin kanssa jo aamusta auttamaan siivoamisurakassa. Tavoitteena oli ainakin purkaa koiratarha, jonka joku edellinen asukas oli rakentanut talon nurkalle. No se, ja paljon muutakin tuli sitten tänään tehtyä.



Jussi ja Sirpa kävivät myös ja vanhan saunan ikkunat lähtivät laitettavaksi. Kahvikupin lomassa katseltiin vanhaa albumia ja Iida-mummun ja Matti-papan lisäksi muisteltiin Iidan sisaruksia,  Annaa, Hannaa, Helenaa ja Loviisaa.

Yhden sortin hulluus on kai sekin, että ei osaa lopettaa. Varmaan iltapäivän kello viidestä asti kuului, että "tämä vielä kannetaan roskalavalle ja sitten aletaan lopettelemaan". Yhä kuudelta sama laulu, "tämä vielä kannetaan roskalavalle ja sitten aletaan lopettelemaan".






Kello tuli seitsemän ja vielä piti porstuasta kantaa rikkinäinen peiliovellinen komero roskiin. Saunakin alkoi olla jo lämmin, mutta kun työmies käy katsomassa, missä mallissa sauna on, niin siinä mennessään huomaa yhtä ja toista. Akkuporakone lauloi saunan pesuhuoneessa vielä kahdeksalta illalla ja lastulevyhylly sai kunnian myös siirtyä roskalavalla olevien romppeitten seuraan. Samoin vanha pyykkinaruviritys. Vihon viimeisenä vielä rikkinäinen pesukone pois ja sitten saunaan.

Juusolta saatiin myös monta hyvää vinkkiä ja ajatusta siitä, että miten jatkaa projektin kanssa. Minun hommakseni tuli seinien harjaaminen ja alalautojen pesu. Kukkapenkki pitää myös siirtää kauemmaksi seinästä.



Kesäilta on tätä kirjoittaessa kauneimmillaan. Pihan ruusut tuoksuvat huumaavasti. Kurjet ovat tulleet pellolle. Kaikki seitsemän koiraa ovat roiveellaan, kuka missäkin, väsyneenä päivästä.



Lopuksi vielä päivän löytö. Vanha Arabian maitokannu. Liimattu jo valmiiksi, mutta pitää vettä. Se saa nyt uuden elämän kukkamaljakkona. Ja pääsee jouluna tupaan punaisten tulppaanien maljakoksi kunniapaikalle.




Onpa hyvä mieli kaikesta siitä, mitä on täällä tänään saatu aikaiseksi. Kiitos Juuso! Ai niin, yksi yllätysvieras saatiin vielä illalla, nimittäin lepakko. Tuskin se ihan yksinäinen "susi" on , joten varmaan muitakin vielä nähdään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti