Vanha kuva

Vanha kuva

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Koiran karvat taivaan tuuliin

Tämä päivä meni siivotessa, mutta en huhkinut hiki päässä, vaan tein siitä mukavaa puuhaa samalla kuin kuuntelin radiota. Aamulla vein petivaatteet ja koiranpeitot ja matot pihalle ja heittelin ne ympäri pihaa. Pudistelin niitä vuoronperään pitkin päivää ja katselin kuinka koiran karvat saivat kyytiä. Sinne ne leijuivat taivaan tuuliin. Tässä voi samalla todeta, että vasta viidennellä kierroksella jokunen karva uskalsi päästää päiväpeitosta irti. Eli kyllä niitä kaikkia tekstiilejä sai aika paljon "vatkata" ennenkuin loppui karvat lentämästä. Sellaista se on, kun on kolmesta seitsemään koiraa. Mummulassa vaan se siivouskin maistui ihan erilaiselta kuin kotona.



Siinä mopatessa peräkammaria ja toista huonetta, missä mummu ja pappa aikoinaan nukkuivat, jo haaveilin, että tuohon sopisi senkki ja tuohon mahtuisi hyvin piironki. Töpselikin oli oikealla kohdalla, niin kaunista valoa kammariin saisi tunnelmallisella pöytälampulla. Senkin päälle sopisi mainiosti, värienkin puolesta, iso hevostaulu, joka on yksi aarteistani. Ystävältä saan lainaan ja "hoitoon" ison vanhanaikaisen vaatekaapin. Sille katsottiinkin jo eilen paikka. Nythän meillä ei olekaan siellä mitään muita huonekaluja vielä kuin ne, jotka siellä oli kun kuukausi sitten Mummulan Kesä alkoi.

Remontti on jonkin verran kesken, mutta ei se meitä haittaa. Niitä voi sitten nikkaroida ja sutia kun sellainen hetki tulee.

Kun siivoukset oli tehty, niin kello oli melkein kuusi illalla. Pakko oli lähteä kaupunkiin, kun sitä pesukonettakaan ei vielä ole Mummulassa ja aamulla pitää olla aikaisin työpöydän ääressä. No, tiistaina takaisin. Ehkä tämän kestää.

Mummu oli kädentaitaja parhaasta päästä niin kauan kuin hän vaan näki tehdä käsitöitä. Minullakin on mummun tekemä virkattu päiväpeite, jonka muistaakseni sain yliopplaslahjaksi. Lisäksi äidiltäni olen saanut mummun kirjomia liinoja, joita ei oikein raaski edes käyttää.  Sukkia ja lapasia oli pukinkontissa joka joulu.
Lisäksi kangaspuissa mummu on tehnyt ihastuttavan vihreän hartiahuivin. Se on myös minulla ja lämmittää tarvittaessa myös nykyään.

Tässä yksi mummun malleista. Virkattu pannunlappu. Parikin sellaista koristaa nyt tuvan seinää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti