Vanha kuva

Vanha kuva

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Hellepäivää laiskotellen

Tänään on porstuan ovi pysynyt visusti kiinni, joten tupa on edelleen hellepäivän jälkeen ihanan viileä. Samoin peräkammari, jossa saa taas nukkua ihanaa unta leveässä sängyssä vaikka poikittain. Yksi
karvalapsista eli kultainen Ira haluaa kuitenkin aina nukkua vieressä. Siinä se pötköttää aamuun asti. Pojat taas tykkäävät nukkua lattialla, toinen toisella puolella ja toinen toisella puolella.



Tänään sitten on ensimmäisen lomarupeaman viimeinen päivä. Sitä ei tosin vietetty kuin viimeistä päivää, vaan laiskoteltiin ihan koko rahan edestä eli ei tehty sitten niin yhtään mitään. Piimää käytiin sentään ostamassa Kuhmalahden Kauppa ja Rauta Oy:stä. Se on muuten myytävänä, jos joku haluaisi yrittäjäksi maalle pitämään kyläkauppaa.


Vanha Kuhmalahden Osuuskauppa on jo legendaarinen ostospaikka. Äitikin on ollut siellä töissä rippikoulun jälkeen ja ehkä ennenkin. Siihen aikaan ja paljon myöheminkin vielä myytiin irtotavaraa. Jauhoa ja sokeria isoista laareista laitettiin ruskeisiin paperipusseihin sen verran mitä pyydettiin.

Mekin leikittiin usein kauppaa lapsena mummulassa. Aurinkoisina päivinä ulkona syreenipuskan edessä ja sateella vinttiin menevien rappusten ylätasanteella. Meillä oli aina myytävänä ainakin kahvia, Anni-Helenan vehnäjauhoja, sokeria ja leivinjauhetta. Mummu oli säästänyt meille tyhjät pussit, purkit ja laatikot. Varmaan muutakin myytiin.

Kotonakin leikittiin usein kauppaa. Meillä oli leikkimökissä joskus kukkakauppakin. Sieltä sai ostaa kukkia kun meni katsomaan lapsia lastensairaalaan, joka taas oli koulun pihan aitassa. Siellä tosin parikin potilaista (nukeista) olivat suurimman osan ajasta happikaapissa ikkunan välissä, joten sinne ei kukkia voinut laittaa, niitä vaan näytettiin ikkunan takaa.

Kuhmalahden kaupan lisäksi myytävänä on myös vanha seurakuntalo, joka viehättävästi kurkistaa pellon reunassa. Nyt kun olisi ylimääräistä rahaa ja hyvä liikeidea, niin siinä olisi tilaa 440 neliötä, asumiseen ja vähän muuhunkin. Veikkaukset vetämään siis viikonloppuna.



Huomenna kaupunkiin


Huomenna tai viimeistään sunnuntaina on lähdettävä kaupunkiin. Ja maanantaina Tampereen keskustaan töihin. Pikkuisen on haikea mieli. No, mutta kesä mummulassa jatkuu! Etätöiden merkeissä ensin ja onhan tässä vielä toinen kolmen viikon lomapätkä tulossa.

Ai niin, ennen lomaa suunnitelmissa oli auton siivous. Se on sitten huomenna tehtävä :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti