Vanha kuva

Vanha kuva

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mummulasta työmatkalle

Tänään: Kuhmalahti - Kuhmoinen - Jämsä - Jyväskylä ja sama toiseen suuntaan. Heti aamusta jouduin pysähtymään Mummulantien päässä, kun pieni linnunpoikanen ei yhtään älynnyt väistää autoa. Odotin aikani ja nousin autosta ja kävin sanomassa sille, että "hei, kannattaa varoa autoja ja se pyrähti sivuun". Kuhmoisten jälkeen "kissa" oli jäänyt autonalle ja makasi tienreunassa. Ensin ajoin ohi, mutta sitten se suretti niin kovin, että käännyin ympäri katsomaan, oliko se vaikka jonkun kotikissa, kun näytti kovin pieneltä pennultakin. Se olikin sitten supikoiran pentu. No en minä sitäkään siihen asfaltille jättänyt, vaan siirsin ojan pohjalle pitkän nurmikon suojaan. Liian monta oravanpoikaakin oli kohdannut kohtalonsa. Se on nyt tätä aikaa ja surullisia tapahtumia, kun nuppuset, kuka mitäkin lajia, opettelevat omaa elämää.

Matkalla tuli mietittyä yhtä ja toista elämästä ja asumisesta. Asumisoikeuskotia ei saakaan vuokrata, paitsi jos itse muuttaa työn tai opiskelun perässä hetkeksi toiselle paikkakunnalle. Joten se siitä. Tilasin kuitenkin ohjeet asunnon irtisanomiseen. Monenlaista suunnitelmaa on.

Mennessä Jyväskylään ajelin jonkun navigaattorituristin perässä, joka aina hiljensi oikeissa kohdissa. Minullahan on ne kaksi sakkoa tälle vuodelle ja yhtään ei sovi tulla lisää. Tulomatkalla myös köröttelin varmanpäälle. Alinopeuttakin varmaan. Siitä ei vielä kai sakkoa saa.

Varre ja Ira ovat aikamoisia kaivuukoneita, mutta nyt kun tulin töistä, niin meinasin todellakin repiä pelihousuni. Parikin monttua kukkapenkissä ja krassitkin oli entisiä, puhumattakaan perennoista. Tosin ei se nyt mikään hieno ollut ennenkään, mutta ei kyllä nytkään!



Haluan, että täällä on nättiä ja siistiä eikä mitään sotatannerta. Seuraavan kaivajan lupasin heittää niskaperseotteella kaurapeltoon. No peittelin minkä taisin. Uutta kaivuutakin oli jo aloitettu ja
syyllisenkin tiedän, kun tassuista näkee, mutta itseteossahan tuo pitäisi kiinni saada, että voisi muistuttaa tekemisistä.




"Ja mä en ole sitten kaivanut yhtään mitään, kysy vaikka iskältä!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti