Vanha kuva

Vanha kuva

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mummulan vinttikomerot

Viikonlopun suunnitelmiin kuului käydä vinttikomeroiden kimppuun. Ne olivat kattoon asti kaikenlaisessa roinassa, joita eri vuosien vuokralaiset olivat sinne säilöneet. Ihan pienesti toivoin, että sieltä pahvilaatikoiden ja  muun rojun alta löytyisi jotain meille arvokasta. Ja löytyihän sieltä. Sainkin vain toisen komeroista siivottua, sillä aina välillä piti istua alas lukemaan. Itkukin oli välillä herkässä.

Eno hyvä.

Kiitos kirjeestä jonka sain kauvan sitten. Minä jo odotin sitä. Mie luulin että jo halla on palelluttanut siutkin kun oli niin kovat kevät hallat.... Ensimmäiset kevätviljat kylvin 24pv huhtikuuta ja viimiset 4pv toukokuuta. Ruiskin on meillä jo metrin pituista. Ei tehnyt halla meillä tuhojaan.

Kyllä täällä meidän nurkissa on ollut vilskettä, kun täällä oli kovat sota harjoitukset. Täällä oli siin 3500 miestä ja 200 autoa ja 150 hevosta... Lehmät pelkäsivät kovin kun ne ampuivat ja lehmät piti ottaakin navettaa. Minä tässä talvella laitoin paperit vetämään, että pääsisin lokakuussa sotaväkeen ja että pääsis kesäksi töihin kotia...




Kirjeiden ja korttien lisäksi löytyi kirjoja. Neiti Rauha Kuortin (äitini) Emännän oppikirja ja enoni Raimo Kuortin Jalkaväen sotilas-kirja ja myös koulukirjoja. Pappa piti vuosia Peltopirkan päiväkirjaa, niitäkin löytyi melkoinen kasa. Joka päivälle oli merkitty tarkkaan ainakin millainen sää oli ollut, myös muita merkintöjä oli. Kyllähän noita vanhoja kirjoja löytyy silloin tällöin vaikka kirppiksiltä, mutta ne saavat aivan toisenlaisen, erityisen merkityksen kun pidät kädessäsi kirjaa, jota oma äiti tai eno on oikeasti nuorena tai lapsena lukenut.



Löytyi myös hieno kutsukortti A.Ehnroothilta Omaisten päiville Parolannummella  1955. Siellä oli enoni sotilasvala.  Hieno oli ohjelmakin tanssiaisia ja juhlapäivällisiä myöden. Se oli ennen se.



Paljon kaikkea talteenotettavaa löytyi. Pärekoppia parikin kappaletta, maitohinkki ja meidän alumiinipottakin. Alakuvassa olevista haarukoista, kynttilänjalasta, piparkkakkumuotista jne. siskoni Merja varmasti haluaa tehdä taidetta.


Toinen komero on vielä siivoamatta. Mitähän sieltä löytyy. Ja ei se nyt ihan pelkkää löytämisen riemua ollut se siivoaminen. Kyllä sieltä tavaraa meni roskalavalle monta maitokärryllistä. Suurin osa saatiin alas "pudota ikkunasta" -menetelmällä.


Viikonlopun aikana vanha sauna sai uudet ikkunat. Ne on tosi hienot. Loppuelämänkaveri raivasi ja niitti myös ympäristöä ja kaatoi kuivuneita puita. Nyt näkee peräkammarin ikkunasta hienosti pellolle. Jokin aika sitten muuten 35 kurkea laskeutui tuohon pellolle. Mistäkö tiedän lukumäärän? No ehdin ne laskea kun lensi Mummulan yli hienossa aurassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti