Vanha kuva

Vanha kuva

perjantai 3. elokuuta 2012

Mummun almanakat

Pörri, mummun kissa, täytti 6v. 23.kesäkuuta 1986. Almanakka kertoo myös, että kissa oli ollut yötä ulkona 10.maaliskuuta ja 16. huhtikuuta. Olikohan mummulla ollut huoli kissasta?  Elokuun 16. päivä samana vuonna Pörri oli tehnyt vielä pennut. Pörri oli tärkeä mummulle ja yksi valokuva on sellainen, jossa kerrotaan, että Pörri on 14-vuotias.

Almanakka kertoo kaikista mummulle tärkeistä asioista. Läheisten syntymäpäivistä, hautajaisista, matkalle lähtemisestä ja myös sen, että Urho Kekkonen kuoli 31.8.1986. Ja paljon muuta. Liikutuin, kun luin merkintöjä. Tuli vielä vuosienkin jälkeen yhtäkkiä niin ikävä mummua. Mummulla oli sydän puhdasta kultaa.


Onneksi meillä on paljon kuvia katseltavana, joiden myötä voidaan mummua muistella. Kiitos oman äitini, joka on tehnyt hienon albumin mummusta.




Tein tänään etäpäivän Mummulasta ja se sujuikin hyvin. Yhteys oli vakaa ja kaikki tarvittava toimi oikein hyvin. Alunperin piti mennä tänään Varkauteen työmatkalle, mutta sitten onneksi tajusin, että on ne rallit. Ja ruuhkat juuri sillä reitillä. Tänään olisi ollut Tiinan viiskymppisetkin, mutta lähetän tässä onnittelut blogini kautta. En millään raaskinut lähteä täältä maalta kaupunkiin. Työpäivän päätteeksi otin päikkärit ja sitten lähdettiin kauppaan. Huomenna on meillä hartaasti ja pitkään haudutettua kaalilaatikkoa puolukkahillon kera.


Ilta on mennyt kuunnellessa radiosta puhelintoivekonserttia ja puuhastellessa jotain pientä. Kyllä maalla on mukavaa!

2 kommenttia:

  1. Iita-mummu lienee ollut reissunsa tehnyt pakon ajamana. Evakkona kun oli kulkenut. Siksi vissiin oma tupa oli niin ehdottoman paras paikka.

    Muistelen jotain aikaa kun hän oli käynyt ulkomailla reissulla. Harvinaista ellei sitten ainutlaatuista. Reissun kokemuksissa Iitalla ei ollut juurikaan positiivistä kerrottavana. Negatiivisuus oli ylen outoa hänelle. Sitä pikkupoikina kovasti ihmettelimme kun Iitalta ei sellaisia negatiivisia ajatuksia ollut tottunut kuulumaan.

    VastaaPoista
  2. Nuo almanakan merkinnät koskivat lähinnä muiden reissuja: "Helvi ja Raimo lähtivät matkalle 22.8.1986. Mummu vissiin kerran kävi siskonsa kanssa ulkomailla, niin minäkin muistaisin.

    VastaaPoista