Vanha kuva

Vanha kuva

lauantai 30. kesäkuuta 2012

"Maritasta tulee isona pehtoori"

Täällä ollaan mummulassa neljän kaupunkipäivän jälkeen. Koiratkin jo tiesi mihin ollaan tulossa ja melkoinen vinkuminen alkoi autossa kun vilkku laitettiin päälle mummulantielle. Itsestäkin tuntui niin
hyvältä, kuin kotiin ajaisi.




Tulomatkalla poikkesin mummun ja papan haudalla Kuhmalahdella. Kauan ovat hekin olleet jo mullaksi muuttuneena. Olen monesti miettinyt sitä, että mummu asui täällä seitsemän vuotta yksinään papan kuolemaan jälkeen. Hän ei pelännyt syksyn pimeitä ja talven myrskyjä yksinään. Pelkäisinkö minä?

Kun kaikki tarvittava oli kannettu sisälle ja laitettu paikoilleen, niin piti lähteä katsastamaan "tilukset". Mummu sanoi aina, että "Maritasta tulee isona pehtoori". Isoilla tiluksilla pehtoorit olivat sen ajan työnjohtajia, jotka ratsastelivat tiluksilla ja katsoivat, että kaikki on kunnossa ja työväki ahkeraa. Ei tullut Maritasta pehtooria, tuli it-alan esimies, jonka vastuulla on se, että tavoitteet toteutuu ja työväki ahertaa satalasissa aamusta iltaan. Sellaista se on nykyajan työelämä.

Kävin ostamassa koirille omaa "Ohvia" - Dog Deo -spray. Myrkytön ja  tehokas - hyttysille, itikoille ja punkeille.  Samantyyppistä ainetta on jo vuodet käytetty laitumilla oleville hevosille paarmojen
vastaiskuun ja nyt sitä on myös koirille. Suihkuttelin koirat spraylla ja kämmenellä pyyhin kuonot ja pään.  Voiko olla tottakaan, mutta Jessen ympärillä kymmenien hyttysten sijaan pyöri ehkä yksi inisijä. On tosiaan loistavaa jos tuo toimisi.






Sadepäivänä pelattiin tikkua


Nyt kun nämä kesäkuuun säät ovat olleet kovin esillä, niin tässä yksi hyvä vinkki sadepäiväksi. Tikkua pelattiin ahkerasti tuvan pöydän ääressä sateisina päivinä. Se olisi mukavaa vaihtelua myös nykyajan lapsille Angry Birdsin lomassa.


Kaikille pelaajille jaettiin aluksi yksi tulitikku. Sen jälkeen jakaja otti askista loput tikut käteensä ja pudotti ne pöydälle mahdollisimman sekaiselle kasalle. Jokaisen pelaajan piti omalla aputikullaan noukkia
tikkuja kasasta itselle siten, että mikää muu tikku ei saanut liikkua. Jos joku toinen tikku liikahti, niin vuoro siirtyi heti seuraavalle. Jos taas sai tikun kasasta ilman, että muut tikut liikkuivat, niin sai jatkaa tikkujen ottamista. Voittaja oli se, kenellä oli eniten tikkuja kun kasa oli tyhjä. Muistaakseni Merja oli tässä aika hyvä. Mutta se olikin isosisko ja serkkujakin vanhempi, joten se jo osasi kaikkea paremmin kuin muut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti