Vanha kuva

Vanha kuva

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Pitkät unet ja päivä puuhastellen.

Ensimmäinen yö mummulassa vuosien jälkeen tuntui yhtä jännittävältä kuin vajaa 50-vuotta sitten. Olisinko ollut 4-vuotias kun Merjan kanssa oltiin kahdestaan ensimmäistä kertaa yö mummulassa. Tuvassa, missä nyt kirjoitan tätä, oli sivusta vedettävä puinen sohva ja siinä me siskokset vieretysten maattiin valkoisissa lakanoissa. Minä seinän vieressä. Potta oli puuhellan edessä, sillä ulkohuussi oli kaukana navetan takana, eikä pienet tytöt millään olisi voineet sinne lähteä asioille. Puuhella ja leivinuuni ovat edelleen olemassa.

Jotenkin vanhan talon henki ja viljapellot ympärillä rauhoittaa. Viileässä kammarissa tuli nukuttua kellonympäri ja vähän päälle.  Toki kuuden jälkeen aamusta käytiin porukalla pissalla ja itsekin yöpaidassa ihmettelin ihanaa kesäaamua.  Sen jälkeen vielä hetkeksi pötköttelemään ja kello olikin melkein 12 kun herättiin. Ihanaa! Stressitaso on laskenut heti sadan pykälän verran.

Päivän aikana ikkunat saivat verhot ja kesäkodin tuolit uuden ilmeen. Taidan kuitenkin vaihtaa ne vielä vihreäruudulliseksi. Äiti kävi tuomassa komean pelargonian ja äitien tapaan vähän muutakin.

Kuvat joudun ottamaan nyt kännykällä kunnes saan oikeanlaisen kamerajohdon. Tuli napattua kiireessä eilen vääränlainen piuha mukaan.

Lauantai - sauna lämpiää. Syreenit tuoksuvat pihapiirissä. Unelmien kesä tulossa!

2 kommenttia:

  1. Tuo puusohva oli vihreäksi maalattu. Nyt sohva siniseksi maalattuna palvelee meidän möksän tupaa ja siinä tulee otettua nokoset ruuan päätteeksi, niin kuin Mattipapp aikoinaan:-)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Marita, tää on ihan huippu juttu! Piristää ja rauhoittaa vielä lomaansa odottelevankin mieltä, Kiitos!t.AnneR

    VastaaPoista