Vanha kuva

Vanha kuva

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Mä maalaistyttö oon

Eilen aamulla havaitsin sen, minkä tiesinkin jo: Täältä ajaa sujuvasti Tampereen keskussairaalan kohdalle ja sitten alkaa tökkimään. Rantatietä mennään kahta kaistaa kohti Ylöjärveä ja ei todellakaan missään vihreässä aallossa. Hälytysajossa olevaan ambulanssia pitää Särkänniemen valoissa väistää niin sivuun kuin ikinä, että se pääsee keskeltä ohittamaan meidät vierekkäin valoissa seisovat. Bussia pitää varoa, puhumattakaan mopoautoista. Ihan inauksen verran stressin poikasta heti aamusta.

Tänään illalla havaitsin sen, minkä tiesinkin jo: Kahden kaupunkipäivän jälkeen oli ihana ajella illalla mummulaa kohti ja ihailla hämäläisiä kesämaisemia. Ei kiirettä. Aurinko paistoi sateen jälkeen ja me Iran ja Jessen kanssa köröteltiin kohti mummulaa ja kuunneltiin radiosta mielenkiintoista Sääiltaa.

Eräs lähetykseen soittanut mies kysyi, että miksi ei helteet Venäjältä ole nyt tulleet Suomeen kuten joskus aikaisemmin, vaikka niitä siellä on? Vastaus oli, että "ne ovat Venäjälläkin jääneet Uralin tuolle puolelle ja ovat siellä "jumissa".  Ja luultavasti ovat pitkään. Vasta loppukesästä/syksystä pääsee tuo lämmin ilmamassa valumaan meille, mutta koska on loppukesä, se ei ole enää mitään helteistä". Minulle kelpaa ja tiedoksi muillekin.

Niin ihanan kaunista maisemaa. Oli ihanaa nähdä pikkuvasikan juoksevan emänsä perässä laitumella vähän Sahalahden jälkeen. Toistensa kopioita muuten, paitsi kokonsa puolesta. Kuhmalahdella Puntarin urheilukentällä oli toisessa päässä pienten poikien jalkapalloa ja toisessa päässä naisten jumppaa.
Ei ruuhkia, eikä punaisia liikennevaloja. Hermo lepäsi jo heti matkalla.

Perillä mummulassa tiesikin sitten jo olevan kotonaan. Ihana kesäillan tuoksu sateen jälkeen ja linnut iltasirkutuksella.






Vanha on kaunista


Tuohan on tietysti hyvä uutinen meille kaikille. Tällä kertaa ilta-aurinko sai karjakeittiön oven ja siinä vieressä olevan maitontonkien säilytyspaikan näyttämään kauniilta. Katsokaan nyt tuota ovea, tehdäänkö nykyään ollenkaan tuollaisia?


Tai vanhan saunan seinä, missä ruusupapu saa kiipeillä tänä kesänä  niin paljon kuin haluaa.



3 kommenttia:

  1. Se on meidän maalaisten onni ettei kaikki kaupunkilaiset ole tajunneet sitä ihanuutta ja kauneutta mikä täällä maisemassa piileksii...muutenhan ne änkisivät kaikki tänne!!! :D
    Toisaalta, jos jokaisella olisi tuollainen "mummola" pakopaikkana stressistä ja hälystä niin resptilääkkeiden myynti laskisi varmaan huimasti?

    Ihanaa että osaat nauttia ja arvostat!!! <3

    H

    VastaaPoista
  2. En voi kun komppailla :-) On oikeastaan aika uskomatonta, kuinka paljon maisema ja rauhallinen ympäristö vaikuttaa omaan mielentilaan, positiivisesti. Hyvä niin.

    -Äf

    ps. harmi ettei Bloggerissa ole tykkää-nappia, on niin mieluista luettavaa nämä tekstisi :-)

    VastaaPoista
  3. Hanna ja Äf - te olette molemmat Niin Oikeassa!

    VastaaPoista