Vanha kuva

Vanha kuva

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Avain onneen?




Tänään makailin selälläni tuvan sohvalla ja mietiskelin tulevaisuuttani. Äitini, joka on ihan kohta 80v, sanoi viime viikonloppuna, että "vaikka olisi kuinka vanha, niin aina pitää katsoa eteenpäin ja suunnitella tulevaa". Se kolahti jotenkin. Kun olen sitäkin ihmetellyt, että isä vielä kahdeksankymppisenä istuttaa uusia puita ja parantelee puutarhaa. Tekee myös halkoja ja klapeja, vaikka niitä varmasti on jo useiksi kymmeniksi vuosiksi tehtynäkin. Paljon on molemmilta vielä oppimista.

En nyt viitsi kovasti toistaa täällä itseäni, mutta vieläkin vaan pähkäilen sen muuttamisen kanssa. Se on iso päätös kuitenkin.

Vaikkakin viime viikolla melkein ahdistuin ajaessani kotiin Lielahden ostosparatiisin läpi. Voi niitä mainosvaloja, jotka ovat melkein suurempia kuin talot! GIGANT, STADIUM, KODIN YKKÖNEN... niiden isot valot oikein kirkuvat kuluttamista. Ja vaikkakin nyt taas kolmen päivän jälkeen olen niin varma, että tämän parempaa paikkaa ei ihmiselle ole kuin Mummula, niin silti sitä vaan miettii.

Suunnittelin siis selälläni tänään Mummulan sisustamista jos muuttaisin tänne. Minullahan on jo tämän talon vanhat kalusteet. Askon 50-luvun senkki, lipasto ja ruokapöytä+6 tuolia. Ne sopisivat tänne hyvin. Senkki ehkä kuuluisi samaan paikkaan missä se oli silloin ennenkin! Piirongillekin on jo paikka olemassa. Mutta mihin laittaisin ison, rakkaan hevostauluni? Siitä en luovu, kaikista muista ehkä voisinkin, mutta siitä en! Mihin laittaisin äidiltä saamani antiikkisen nojatuolin? Siitäkään en luovu. Entä kaikki kirjat? Niitäkin on paljon.

Vaatekomerotilaa täällä on todella niukasti, vain yksi komero, se kylläkin kauniilla ovella ja ripakin on säilynyt sieltä -40 luvulta.  No olen luopunut kaikista ylimääräisistä vaatteista, vähällä pärjää siinäkin asiassa.



Tupa toimittaa hienosti olohuoneen virkaa jo nyt. Vähän maalia ja hitusen keskenjääneen remontin viilausta tarvitaan. Peräkammari olisi edelleen makuuhuone (silloin joskus se oli olohuoneena) ja vanhat tuolit saavat toimittaa pöydän virkaa kuten tähänkin asti. Myös mummun vanha ompelukone saisi jäädä sisustukseen.



Tuohon yhteen huoneeseen, missä televisota katsellaan, niin olisi kiva löytää siihen 3-4 erilaista korituolia ja pyöreä pöytä. Sellaista vanhanaikaista tunnelmaa. Saisi olla ajanpatinaa.

No, tein minä tänään muutakin. Tänäänhän oli pihabongauspäivä. Raportoin tunnin ajalta Birdlifelle omat havaintoni: 8 punatulkkua (3 urosta, 5 naarasta), 6 talitinttiä, 1 närhi (näitä käy yleensä kaksi, mutta tänään
tämä oli yksin) ja lisäksi saunan piipussa istuskeli 2 naakkaa. Ne on jotenkin selvästi katsomassa jo ensi kevään asuntoa vanhan saunan tiilisestä piipusta. Ehkä nekin tykkää vanhasta sisustuksesta, tuollainen
vanha tiilihän on aivan huippua sisustuksessa.

Yhtä puuttui edelleen. Missä on minun kaunis hömötiaseni? En nähnyt sitä viime viikonloppunakaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti