Vanha kuva

Vanha kuva

torstai 29. marraskuuta 2012

Arki-illan askareita

Olen tämän marraskuun viimeisen viikon ollut kokonaan Mummulassa  ja käynyt täältä töissä. Pari päivää Jyväskylässä, yksi etäpäivä ja vielä toinen eli huominen Tampereella. Hyvin on sujunut, vaikka usein tämä aika luokitellaan vuoden surkeimmaksi.



Kotiin tulon jälkeen on ensin vimmaiset halaukset koirien kanssa. "Rakastan, rakastan, ihanaa kun olette odottaneet..." Kun vaatteet on vaihdettu, lähdetään koirien kanssa ulos. Ne on niin innoissaan ja keppiä tuodaan ja keppiä viedään! Ira tekee mahtavia loikkia, Jesse ottaa hiukan maltillisemmin. Niin ihanaa, että tämän kaiken voi tehdä omassa ympäristössä tai pellolla - eikä vaaraa autoista, naapureista, pyöräilijöistä eikä muistakaan..

Kun isommat energiat on saatu purettua, alan lämmittämään eli laitan tulet kahteen uuniin. Peräkammarin varaava pystyuuni on aivan ihana. Se ei tarvitse paljon, kun on eilen lämmitetty kunnolla. Ja taas on pari
huonetta sopivan lämpöisenä. Tuvassa laitan leivinuuniin valkeat. Kuivat puut ja tuohet syttyvät kerrasta. Tuoksuu hyvältä.


Sitten taas lähdetään ulkohommiin. Lintulaudat tarkistan joka ilta, pitääkö täyttää tai siivota kakat pois lintutalon katolta. Sen jälkeen tänään vielä kuljetin kottikärryllä puita tupaan lämpiämään. Ja toki lyhty sai uuden kynttilän. Koirat puuhailee omiaan pihalla kun itsekin jotain puuhastelen ja jotenkin niin rentouttavaa. Lähdettiin sitten myös taskulampun valossa tekemään peltolenkki. (Otsalamppu on vielä ostamatta). Kun hitusen on lunta ja kuu-ukkokin taivaalta kurkistelee, niin näki kyllä ilman lamppuakin. Pellolle näkyy myös kylän valot.





Työmatkalta Jyväskylästä tullessa poikkesin ostamaan ikkunatiivisteitä ja teippiä. Siinä tulevaksi viikonlopuksi yhden sortin ohjelmaa. Niin ja mummun vanha piirakkalauta asennetaan tänä viikonloppuna hyllyksi tuvan toisen ikkunen päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti