Vanha kuva

Vanha kuva

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hyvää pyhää!

Aurinkoinen, syksyinen päivä, on säätiloista paras. Tällaisina päivinä muistuu aina mieleen myös ne parhaat ratsastusretket. Saatiin ravailla ja laukkailla sänkipelloilla ja maastolenkit saivat ihan uusia reittejä. Nyt jos se Iida-mummun ennustus olisi käynyt toteen, että "Maritasta tulee isona pehtoori", niin varmaan tänäänkin olisin ratsastellut ympäri tiluksia katsomassa, miten pahnojen kerääminen ja olkien sitominen sujuu.'

Nykyään se vaan sujuu ihan toisella tavalla. Tänään Mummulan pihan viereiselle pellolle ilmestyi  mörkö. Ensin Iran mielestä ja sitten Varren. Jesse tosin aika pian näytti, että tämähän on hyvä vartiopaikka ja eipä siinä muutkaan sen kummemmin enää sen jälkeen ihmetelleet.




Koiratkin ovat koko kesän saaneet olla lomalla eikä tottelevaisuus- tai jälkiharjoituksia ole tehty ensimmäistäkään. Tänään Ira oli niin vietissään löytämänsä hansikkaan kanssa, että pyysin ensin tuomaan hanskan ja sen jälkeen Iran sivulle. Oli kyllä niin nopeaa ja säntillistä. Kontakti piti ja hanskapalkka kelpasi. Kesäpaussi on tehnyt hyvää! Tästä se meillä taas alkaa.

Eilen käytiin viemässä mummun ja papan haudalle syyskrysanteemi. Kuhmalahden kirkon ympäristö näytti erityisen kauniilta syksyisessä auringossa. Samalla reissulla nähtiin isoja lintuparvia pelloilla. Sulassa sovussa kurjet, joutsenet ja kanadanhanhet. Parhaillaan niitä oli yli 40 yksilöä samassa paikassa suunnittelemassa syysmuuttoa. Loppuelämänkaveri tiesi kertoa, että aina joku hanhista könöttää kaula pystyssä vahtivuorossa kun toisen syövät. Kuva on otettu autosta ja hiukan epätarkkakin.




Romupuu on palanut tynnyrissä tänään koko päivän. Äiti kävi lounaalla ja saatiin tuliaisena ihana tiikerikakku ja myös äidin leipomat pullat. Illalla käytiin vielä koirien kanssa peltolenkki. Näin se neljän koiran kanssa vaan menee: aamulla siivottiin ja pestiin lattiat. Illalla tummassa laminaatissa on tuhat tassunjälkeä! Sitä vaan on tottunut ja tietää mitä on asua neljän koiran kanssa.

Tuleva viikko on lomaa. Ihanaa nauttia syksystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti