Vanha kuva

Vanha kuva

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Olen monta päivää miettynyt tätä bloggausta, että pitäisi taas kirjoittaa. Että itsekin vanhana muistaa, että miten tämä elämä täällä Mummulassa menikään silloin 2000-luvun toisella kymmenellä. Mutta ei millään raaski olla sisällä, sillä kaikkea ihanaa tekemistä ja pihan parissa puuhastelua on niin paljon. Se on palkitsevaa ja nautin siitä tosi paljon. Puuhommiakin on loppuelämänkaverin kanssa tehty. Tulee hyvä olo kun tämä paikka alkaa pikkuhiljaa taas näyttämään siltä, että täällä "joku mummu ja pappa" taas asustaa.


Ehkä se pappakin vaan tiesi, että minä joskus tarvitsen sen vanhaa talikkoa täällä. Tänään sitä on tarvittu ja uutta ei todellakaan tarvitse hankkia. Työkalu on edelleen vuosikymmenten jälkeen hyvässä kunnossa. Vanhalta saunalta löytyi myös vanhoja peltotyökaluja, kuten kuokka ja hara. Hara oli tänään hyvin tarpeen. Kiitos mummu, että olet nakannut sen aikoinaan hyvään talteen. Nyt sitäkin taas tarvitaan. Jotenkin muistan tuon haran siitä, että mummu kaivoi sillä perunoita pellolta päivittäin kun ruokaa valmistettiin.




 Vanha pihapiiri on kaunis. Ruusut on leikattu, syreenit karsittu, kukkia istutettu ja kesäkukka-amppelit roikkuvat vanhan omenapuun oksilla. Paljon on vielä monttuja ja kiviä,mutta saa ollakin. Monttuihin on saanut sopivasti haravointijätteet, vielä hiukan multaa päälle, niin nekin ovat entisiä. Suurin osa pihasta tulee kuitenkin säilymään luonnonpihana. Päivänkakkaroita, kissankelloja ja perhosia. Katsotaan mitä muuta sieltä putkahtaa nyt kun maata on vähän kuopsutettu ja se on saanut taas ilmaa.




Loppuelämänkaveria "polttelee" oma perunamaa. Saa nähdä tuleeko se jo tänäkesänä perustettua. Paikka on ainakin jo katsottuna ja mahtava multainen maa jo valmiiksi odottaa kääntämistä. Salaatit, persiljat, tillit pitää myös istuttaa, mutta ehkä tämä kesä mennään vielä laatikkosysteemillä. Isältä on tulossa tomaatintaimia - saa nähdä miten kaikki onnistuu. Lipstikkaa pitäisi johonkin nurkalle myös laittaa kasvamaan.




Pellot vihertää siihen malliin, että nyt jos koskaan pitäisi koirillekin se jäljenajo taas aloittaa. Ehkä nyt kun tärkeimmät ja kiireellisimmät pihahommat on saatu tehtyä. Varre oli eilen paimennustestissä Somerolla ja oli päivän paras koira! Kolme koiraa 20:sta pääsi läpi testistä. Hyvä meidän Tunturihaukka eli Varre!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti