Vanha kuva

Vanha kuva

perjantai 31. toukokuuta 2013

Jo joutui armas aika

"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa, koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks' luopi, sen kutsuu elohon."

Tänä aamuna kun vähän jälkeen viiden avasin ulko-oven ja päästin koirat aamupissalle, vastaan tunki suorastaan tyrmäävän ihana tuoksu. Pihapiirissä kukkivat syreenit, omenapuut ja tuomikin on kukassa tuossa pellon reunassa. Aivan valtavan hieno tuoksu aamukasteessa. Oli myös niin kaunista, rauhallista  ja raikasta, että sitä vain seisoi pihassa sanattomana, hengitti syvään ja nautti olostaan.



Pelargoniat, daaliat, orvokit, ahkeraliisat, petuniat, samettiorvokit ja nukenkaulukset ovat vielä tänä kesänä loistossaan. Viimevuotiseen tapaan krassikärry on taas istutettu, katsotaan miten onnistuu. Lisäksi kehäkukkia parissakin paikassa ja perennoita on siirrelty tuvan seinustalle. Kesäkukkasiemeniä on ripoteltu yhteen jos toiseen paikkaan ja mitä nyt ikinä on keksinyt. Mukavaa kesäiltapuuhaa kerrassaan ja ensimmäinen kokonainen, tuleva kesä Mummulassa tuntuu oikealta ja hyvältä. Mun koti on todellakin täällä.


Lomalla maalataan ja ehostetaan tupaa, sopii siis vaikka hyvät sadekelit lomailmoiksi! Ystäväni Katrikin lupasi tulla auttamaan, mutta ehtii vasta elokuussa. No, tekemistä riittää sinnekin asti.  Laitan sitten kuvia "ennen" ja "jälkeen" vähän kuin Tupa ja Huussi -ohjelmassa, vai mikä se nyt olikaan ;-) Pintaremonttia tässä on tarkoitus tehdä, ei sen enempää ja sekin vähitellen. Saa harjoitella itsekin maalaustaitoja ja onhan sitä jo huomannut osaavansa yhtä ja toista kun vaan ryhtyy toimeen.

Punkkeja riittää! Niitä on tullut nypittyä melkein joka ilta tarkastuksen jälkeen koirista. Ostin kyllä yrttipannan, mutta sen tuoksu on niin voimakas, että ei se koiran hajuaistillekaan voi olla hyväksi. Joten se on vain satunnaisesti joskus Iralla. Entä hyttyset! Niitäkin on koirien kimpussa todella paljon. Hyttyskesä tulossa ja on siis juuri nyt. Onneksi löytyi viime kesän jäljiltä koirille tarkoitettu, hiukan tervalta tuoksuva, mieto ja myrkytön koirien Dog Deo -itikkakarkoite. Ehkä se ainakin vähän auttaa. Itselle se on laitettava perinteistä Ohvia.

 


Iralle tuli tänään dysplasia-tulokset eli lonkka- ja kyynärkuvauksen tulokset. Kyynäreet täydelliset 0/0 ja lonkat B/B. Näillä tuloksilla emokoiraksi kelpaisi kyllä hyvinkin hovawarttien ohjelman mukaan. Kasvattajan mielestä pitäisi vielä olla palveluskoirakokeen hyväksytty tulos ja sehän tässä nyt vähän kiikastaa. Ira kyllä, mutta minustahan tämä on kiinni.

Loma alkaa ensi viikon jälkeen ja se on parasta! Lomasuunnitelmiin kuuluu kotoilu, mitä suuremmassa määrin. Sen lisäksi Ronjan perheen tapaaminen Kouvolassa, Fiskarsiin lähdetään äidin kanssa tervehtimään sukulaisia ja vihdoin viimein haluaisin myös käydä Vanhassa Markissa, eläinten vanhainkodissa Pohjanmaalla. Se on varmasti ihana paikka ja jos itse saisin lottovoiton, niin haaveissa tosiaan olisi perustaa eläinten vanhainkoti. 

Kesään kuuluu myös kuskata karvalapsia uimassa ja sitten vaan nautitaan yhdessäolosta ja maalaiselämästä. Parasta lomaa siis tulossa! Hyvää kesää teille kaikille, jotka jaksatte lukea tätä minun blogia. Kiitos.





Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi,
sen kutsuu elohon.

Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi
se vuosi vuodelta.

Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes' kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.
virsi: 571

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Olen monta päivää miettynyt tätä bloggausta, että pitäisi taas kirjoittaa. Että itsekin vanhana muistaa, että miten tämä elämä täällä Mummulassa menikään silloin 2000-luvun toisella kymmenellä. Mutta ei millään raaski olla sisällä, sillä kaikkea ihanaa tekemistä ja pihan parissa puuhastelua on niin paljon. Se on palkitsevaa ja nautin siitä tosi paljon. Puuhommiakin on loppuelämänkaverin kanssa tehty. Tulee hyvä olo kun tämä paikka alkaa pikkuhiljaa taas näyttämään siltä, että täällä "joku mummu ja pappa" taas asustaa.


Ehkä se pappakin vaan tiesi, että minä joskus tarvitsen sen vanhaa talikkoa täällä. Tänään sitä on tarvittu ja uutta ei todellakaan tarvitse hankkia. Työkalu on edelleen vuosikymmenten jälkeen hyvässä kunnossa. Vanhalta saunalta löytyi myös vanhoja peltotyökaluja, kuten kuokka ja hara. Hara oli tänään hyvin tarpeen. Kiitos mummu, että olet nakannut sen aikoinaan hyvään talteen. Nyt sitäkin taas tarvitaan. Jotenkin muistan tuon haran siitä, että mummu kaivoi sillä perunoita pellolta päivittäin kun ruokaa valmistettiin.




 Vanha pihapiiri on kaunis. Ruusut on leikattu, syreenit karsittu, kukkia istutettu ja kesäkukka-amppelit roikkuvat vanhan omenapuun oksilla. Paljon on vielä monttuja ja kiviä,mutta saa ollakin. Monttuihin on saanut sopivasti haravointijätteet, vielä hiukan multaa päälle, niin nekin ovat entisiä. Suurin osa pihasta tulee kuitenkin säilymään luonnonpihana. Päivänkakkaroita, kissankelloja ja perhosia. Katsotaan mitä muuta sieltä putkahtaa nyt kun maata on vähän kuopsutettu ja se on saanut taas ilmaa.




Loppuelämänkaveria "polttelee" oma perunamaa. Saa nähdä tuleeko se jo tänäkesänä perustettua. Paikka on ainakin jo katsottuna ja mahtava multainen maa jo valmiiksi odottaa kääntämistä. Salaatit, persiljat, tillit pitää myös istuttaa, mutta ehkä tämä kesä mennään vielä laatikkosysteemillä. Isältä on tulossa tomaatintaimia - saa nähdä miten kaikki onnistuu. Lipstikkaa pitäisi johonkin nurkalle myös laittaa kasvamaan.




Pellot vihertää siihen malliin, että nyt jos koskaan pitäisi koirillekin se jäljenajo taas aloittaa. Ehkä nyt kun tärkeimmät ja kiireellisimmät pihahommat on saatu tehtyä. Varre oli eilen paimennustestissä Somerolla ja oli päivän paras koira! Kolme koiraa 20:sta pääsi läpi testistä. Hyvä meidän Tunturihaukka eli Varre!